4 Cách sử dụng mạo từ4.2 các trường hòa hợp thông dụng nhằm dụng “The”4.3 Không được dùng “The” trong những trường hợp:5 Mạo từ bất định (A/An)5.1 biện pháp dùng Mạo tự “An”6 cách dụng Mạo tự “A”6.1 Không cần sử dụng mạo từ bỏ bất định trong những trường hợp7 bài bác tập về mạo tự a/an/the tất cả đáp án

Lý thuyết và bài bác tập về mạo trường đoản cú a, an, the là trong số những nội dung cơ phiên bản mà fan học giờ Anh yêu cầu nắm vững. Mạo tự a/an/the rất dễ dàng học nhưng sự thật là đa số chúng ta đang nhầm lẫn thân 3 từ này và dẫn đến sử dụng sai cách. Bài viết này cửa hàng chúng tôi xin điểm lại một giải pháp ngắn gọn về triết lý của mạo tự trong giờ đồng hồ Anh, mặt khác cung cấp cho mình một số bài tập ngắn để chúng ta có thể tự mình luyện tập sau khi đã nỗ lực chắc lý thuyết.

Bạn đang xem: Bài tập mạo từ violet

Lý thuyết mạo từ a, an, the

Mạo trường đoản cú là gì?

Mạo từ là từ đứng trước danh từ và cho biết thêm danh từ bỏ ấy nhắc đến một đối tượng người dùng xác định hay là không xác định. 

– bọn họ sử dụng ‘The’ khi danh trường đoản cú chỉ đối tượng/sự đồ gia dụng được từ đầu đến chân nói và người nghe biết rõ đối tượng người tiêu dùng nào đó. Ngược lại, khi fan nói đề cập cho một đối tượng người tiêu dùng chung hoặc chưa xác định được thì bọn họ dùng Mạo từ bất định A, An.

Các nhiều loại mạo từ bỏ trong tiếng Anh

Có 2 loại Mạo từ thiết yếu “Thường gặp Nhất” trong tiếng Anh:

Mạo tự xác định: TheMạo tự bất định: A/An

Cách sử dụng mạo từ

Mạo tự Xác định 

Mạo từ xác định (Definite article) THE được sử dụng trước một danh từ đã có được xác định ví dụ về quánh điểm, địa chỉ hoặc đã có đề cập trước đó, hoặc mọi khái niệm càng nhiều mà người nói và bạn nghe/người đọc phần đông biết bọn họ đang nói đến ai hay đồ gì.

Example:


*

The man next to Nhi is my friend. (Người đàn ông ở bên cạnh Nhi là các bạn của tôi.)–> cả người nói và fan nghe những biết sẽ là người lũ ông nào


The sun is big. (Mặt trời siêu to lớn)—> Chỉ có một trái đất, điều này ai cũng biết

Các trường vừa lòng thông dụng để dụng “The”

Khi đồ thể xuất xắc nhóm vật thể là nhất hoặc được xem là duy nhấtTrước một danh từ, với điều kiện danh tự này vừa new được nhắc trước đó.

I saw a cat.The cát ran away. (Tôi nhận thấy 1 con mèo. Nó chạy đi xa)


Trước một danh từ, với điều kiện danh tự này được xác định bằng một nhiều từ hoặc một mệnh đề.

Example:

The girl that I love
Cô gái mà tôi yêu
The boy that I hitCậu bé nhỏ mà tôi đáTrước một danh từ chỉ một vật riêng biệt

Example:

Please give me the dictionary.Làm ơn gửi quyển quyển từ bỏ điển góp tôi.Trước so sánh cực cấp, Trước first (thứ nhất), second (thứ nhì), only (duy nhất)…. Khi những từ này được dùng như tính từ giỏi đại từ.

Example: 

The first day
Ngày đầu tiên
The only momentKhoảnh tương khắc duy nhấtThe + Danh trường đoản cú số ít bảo hộ cho một đội nhóm thú trang bị hoặc vật vậtThe + Danh từ bỏ số ít cần sử dụng trước một rượu cồn từ số ít. Đại từ là He / She /It

Example:


*

The first-class passenger pays more so that he enjoys some comfort.Hành khách hàng đi vé hạng độc nhất trả tiền nhiều hơn thế nữa để hưởng tiền tiến thoải mái


The + Tính từ thay mặt cho một đội nhóm người

Example:

The old (người già); the rich and the poor (người giàu và bạn nghèo)The cần sử dụng trước hầu như danh từ riêng biệt chỉ biển, sông, quần đảo, dãy núi, tên gọi số nhiều của những nước, sa mạc, miền

Example:

The Pacific (Thái Bình Dương); The Netherlands (Hà Lan), The Atlantic OceanThe + họ (ở số nhiều) nghĩa là Gia đình 

Example:

The Lan = mái ấm gia đình Lan (vợ ck Lan và những con)

Không được sử dụng “The” trong các trường hợp:

Trước tên quốc gia, tên châu lục, tên núi, tên hồ, tên đường.

Eg:

Europe (Châu Âu), Viet Nam, Ho Xuan Huong Street (Đường hồ Xuân Hương)Khi danh từ ko đếm được hoặc danh trường đoản cú số các dùng theo nghĩa bình thường nhất, chứ không riêng gì trường đúng theo nào.

Eg:

I don’t lượt thích noodles
Tôi không đam mê mì
I don’t lượt thích Sundays
Tôi chẳng ưng ý ngày nhà nhật
Sau tải tính từ (possessive adjective) hoặc sau danh từ sống sở hữu biện pháp (possessive case) .

Eg:

My friend, chứ không cần nói My the friendThe girl’s mother = the mother of the girl (Mẹ của cô ấy gái)Trước tên thường gọi các bữa ăn.

Eg:

I invited Marry lớn dinner.Tôi mờ Marry đến nạp năng lượng tối

– Nhưng:


*

The wedding breakfast was held in a beautiful garden.Bữa tiệc cưới được tổ chức trong một vườn xinh đẹp.


Trước những tước hiệu.

Example:

President Nguyen tan Dung (Thủ tướng mạo Nguyễn Tấn Dũng)Trong các trường phù hợp dưới đây:Men are always fond of soccer.Đàn ông luôn luôn thích bóng đá.In spring/in autumn (Vào mùa xuân/mùa thu), last night (đêm qua), next year (năm tới), from beginning to kết thúc (từ đầu cho tới cuối), from left lớn right (từ trái quý phái phải)

Mạo từ bất định (A/An)

Chúng ta dùng a hoặc an trước một danh từ bỏ đếm được số ít. Chúng có nghĩa là một. Chúng được sử dụng trong câu bao gồm tính khái quát hoặc đề cập cho một nhà thể chưa được đề cập trường đoản cú trước. 

Eg:

A ball is round ( Nghĩa chung, khái quát, chỉ toàn bộ các trái bóng )Quả nhẵn hình tròn

Cách sử dụng Mạo tự “An”

An‘ được dùng trước từ bước đầu bằng nguyên âm (trong bí quyết phát âm, chứ chưa phải trong giải pháp viết).Các trường đoản cú được bắt đầu bằng những nguyên âm ” a, e, i, o”

Eg:

An táo khuyết (một trái táo) , an egg (một quả trứng), an orange (một trái cam)Một số từ bước đầu bằng “u“:

Eg:

An umbrella (một cái ô)Một số từ ban đầu bằng “h” câm

Eg:

An hour (một tiếng)

Cách dụng Mạo từ bỏ “A”

Chúng ta sử dụng a trước những từ bước đầu bằng một phụ âm hoặc một nguyên âm tất cả âm là phụ âm. Kề bên đó, chúng bao gồm các chữ cái còn sót lại và một số trường hợp bắt đầu bằng “u, y, h”.

Eg:

A year (một năm), A house (một ngôi nhà), a uniform (một bộ đồng phục), …Đứng trước một danh từ mở đầu bằng “uni” cùng “eu” bắt buộc dùng “A” 

Eg:

a university (trường đại học), a union (tổ chức), a eulogy (lời ca ngợi), …·Dùng với các đơn vị phân số như 1/3 a/one third – 1/5 a /one fifth.

Eg: 

I get up at a quarter past six.Tôi thức dậy vào thời gian 6 tiếng 15 phút.Dùng trước “half” (một nửa) khi nó theo sau một đơn vị chức năng nguyên vẹn: a kilo và a half, giỏi khi nó đi ghép với cùng một danh tự khác nhằm chỉ nửa phần (khi viết bao gồm dấu gạch nối): a half – share, a half – day (nửa ngày).

Eg: 

My mother bought a half kilo of oranges.Mẹ tôi cài đặt nửa cân nặng cam.Dùng trong số thành ngữ chỉ giá chỉ cả, tốc độ, tỉ lệ: $4 a kilo, 100 kilometers an hour, 2 times a day.

Eg:

John goes to lớn work three times a week.John đi làm 3 lần một tuần.Dùng trong các thành ngữ chỉ số lượng nhất định như: a lot of/ a couple/ a dozen.

Eg:

I want to lớn buy a dozen eggs.Tôi hy vọng mua 1 tá trứng.Dùng trước đầy đủ số đếm nhất định thường là sản phẩm ngàn, hàng ngàn như a/one hundred – a/one thousand.

Eg:

My school has a hundred students.Trường của tôi có một trăm học tập sinh.

Không cần sử dụng mạo tự bất định trong các trường hợp

Trước danh từ bỏ số nhiều.

– giữ ý: A/An không có bề ngoài số nhiều.

Eg:

Số những của a dog là dogs Trước danh từ ko đếm được

Eg:

My mother gave me good advice. (Mẹ của tôi đã đưa mang lại tôi đa số lời khuyên hay)Trước tên thường gọi các bữa ăn, trừ khi có tính trường đoản cú đứng trước các tên gọi đó

Eg:

I have dinner at 6 p.m (tôi ăn cơm trưa thời gian 6 giờ đồng hồ tối)Tuy nhiên, trường hợp là bữa ăn quan trọng đặc biệt nhân lúc nào đó, người ta vẫn cần sử dụng mạo tự bất định.

Eg:

I was invited to lớn breakfast (bữa điểm trung tâm bình thường)

Bài tập về mạo trường đoản cú a/an/the tất cả đáp án

Đề bài

Bài 1: Chọn lời giải đúng

Danny wanted _____ new bicycle for Christmasa. A b. An c. The
Jennifer tasted _____ birthday cake her mother had made.a. A b. An c. The
The children have _____ new teacher called Mr. Greena. A b. An c. The
All pupils must obey _____ rulesa. A b. An c. The
Dad turned on _____ radio lớn listen lớn _____ newsa. A b. An c. The
Alex is in Boston studying for _____ MBAa. A b. An c. The
The teacher read _____ interesting article from the newspaper.a. A b. An c. The
There was _____ huge crowd of people outside the churcha. A b. An c. The
Julie talked for _____ hour about her school projecta. A b. An c. The_____ European expert was invited lớn speak to lớn the committeea. A b. An c. The

Bài 2: Điền mạo từ phù hợp hoặc để trống

1. _________ boys like playing with cars.2. _________ Amazon is South America’s largest river.3. I never listen to _________ radio. In fact, I haven’t even got _________ radio.

4. What _________ amazing idea he had yesterday evening.5. _________ rich should do more lớn help _________ poor.6. My dad always liked to go to _________ school.7. Did you see the film on _________ television or at _________ cinema?8. There’s half _________ litre of milk left in _________ fridge.9. _________ Uncle Norman & _________ Aunt Lydia stayed with us over the weekend.10.Austria was ruled by _________ Habsburgs for many centuries.11.Dad told us lớn go to _________ bed at ten.12.What’s _________ highest mountain on _________ earth?13.I met _________ few American tourists when I was in Italy.14._________ earth moves around _________ sun every 365 days.15._________ Soviet Union was _________ first country to send _________ human being into_________ space.16.I had khổng lồ stay in _________ hospital for two weeks in order khổng lồ recover.17._________ oranges và apples have a lot of vitamins.18.This is _________ most wonderful present I’ve ever had.19._________ President Bush is from Texas.20. I’m not very hungry. I had _________ big breakfast

Bài 3: Điền mạo từ thích hợp hoặc để trống

1. We had ______ very nice meal. ______ cheese was exceptionally good.2. Are you interested in ______ science or ______ music?3. They got married but ______ marriage wasn’t very successful.4. Bởi you know any of ______ people who live across ______ road?5. After ______ work the quái nhân usually invites his staff lớn ______ pub.6. When mom was ill ______ lot of her friends came khổng lồ ______ hospital to lớn visit her.7. Many people hate ______ violence, but they lượt thích to watch it in ______ movies.8. Have you ever visited ______ Madame Tussaud’s in London?9. ______ life would be difficult without ______ useful machines và gadgets we havetoday.10. I’m on ______ night duty this week.11. I know someone who wrote ______ book about ______ American presidents.12. ______ World War II ended in 1945.13. ______ fumes of cars and factories are ______ primary reasons for ______ air pollution.14. He was ______ unsuccessful musician when he came to lớn this town.15. Don’t stay in that hotel. ______ beds there are very uncomfortable.16. The oto sped away at ______ hundred km ______ hour.17. John doesn’t usually go khổng lồ ______ church on ______ Sundays.18. He was sent to lớn ______ prison for ______ murder.19. At ______ beginning of his speech he spoke about ______ tourism in general.20. We usually go by ______ train, but today we’re taking ______ bus.

Bài 4: Điền mạo từ tương thích vào chỗ trống

1. I went sailing around _____ Lake Geneva2. I’ve been living in _____ London for six years3. _____ Danube runs through many European cities4. Wild horses live in _____ Gobi Desert5. _____ Pacific Ocean has many different types of fish6. I love swimming in _____ Mediterranean7. We spent our holiday on the shore of _____ Lake Windermere8. _____ Nile is a very beautiful river9. She stayed in _____ Belgrade for several weeks10. Her husband comes from _____ California11. They studied the geology of _____ Sahara Desert12. They crossed _____ black Sea by boat13. He has always wanted to visit _____ Rome14. She lived in _____ Asia for several years15. _____ Tuscany has many beautiful cities16. I spent a year travelling around _____ Europe17. Her village is near _____ Lake Titicaca18. Would you lượt thích to visit _____ South America?19. They live near _____ Thames20. I think _____ Cornwall is a very beautiful part of England

Đáp án bài tập mạo tự a/an/the

Bài 1:

acaccbbaba

Bài 2:

1.  boys like playing with cars.2. The Amazon is South America’s largest river.3. I never listen to the radio. In fact, I haven’t even got a radio.4. What an amazing idea he had yesterday evening.5. The rich should vì chưng more to lớn help the poor.6. My dad always liked to lớn go to — school.7. Did you see the film on  television or at the cinema?8. There’s half  litre of milk left in the fridge.9.  Uncle Norman and  Aunt Lydia stayed with us over the weekend.10. Austria was ruled by the Habsburgs for many centuries.11. Dad told us to lớn go to  bed at ten.12. What’s the highest mountain on  earth?13. I met a few American tourists when I was in Italy.14. The earth moves around the sun every 365 days.15. The Soviet Union was the first country lớn send a human being into  space.16. I had khổng lồ stay in  hospital for two weeks in order lớn recover.17.  oranges and apples have a lot of vitamins.18. This is the most wonderful present I’ve ever had.19.  President Bush is from Texas.20. I’m not very hungry. I had a big breakfast

Bài 3:

1. We had a very nice meal. The cheese was exceptionally good.2. Are you interested in  science or  music?3. They got married but the marriage wasn’t very successful.4. Bởi you know any of the people who live across the road?5. After  work the trùm cuối usually invites his staff to lớn the pub.6. When mom was ill a lot of her friends came to the hospital to visit her.7. Many people hate  violence, but they like to watch it in  movies.8. Have you ever visited  Madame Tussaud’s in London?9.  life would be difficult without the useful machines và gadgets we have today.10. I’m on — night duty this week.11. I know someone who wrote a book about  American presidents.12.  World War II ended in 1945.13. The fumes of cars và factories are the primary reasons for  air pollution.14. He was an unsuccessful musician when he came khổng lồ this town.15. Don’t stay in that hotel. The beds there are very uncomfortable.16. The car sped away at a hundred km an hour.17. John doesn’t usually go to  church on  Sundays.18. He was sent to  prison for  murder.19. At the beginning of his speech he spoke about  tourism in general.20. We usually go by  train, but today we’re taking the bus.

Bài 4:

1. I went sailing around  Lake Geneva2. I’ve been living in — London for six years3. The Danube runs through many European cities4. Wild horses live in the Gobi Desert5. The Pacific Ocean has many different types of fish6. I love swimming in the Mediterranean7. We spent our holiday on the shore of — Lake Windermere8. The Nile is a very beautiful river9. She stayed in — Belgrade for several weeks10. Her husband comes from — California11. They studied the geology of the Sahara Desert12. They crossed the Black Sea by boat13. He has always wanted lớn visit — Rome14. She lived in — Asia for several years15. — Tuscany has many beautiful cities16. I spent a year traveling around — Europe17. Her village is near — Lake Titicaca18. Would you lượt thích to visit — South America?19. They live near the Thames20. I think — Cornwall is a very beautiful part of England

Bài tập mạo từ bỏ thi thpt Quốc gia

Task 1. Lựa chọn mạo từ đúng trong mỗi câu bên dưới1. Does she bring ________________ (a, an, the) umbrella?2. Are you looking for________________ (a, an, the) job?3. I checked ________________ (a, an, the) e-mail twice.4. Could I have ________________ (a, an, the) cup of coffee please?5. I was born into ________________ (a, an, the) rich family.6. He will come back in ________________ (a, an, the) hour.7. Have you been to lớn ________________ (a, an, the) Mekong River?8. I would like to talk to lớn one of ________________ (a, an, the) leaders.9. What ________________ (a, an, the) beautiful lake!10. The airplane landed on ________________ (a, an, the) airport.

Task 2. Chọn câu trả lời đúng để điền vào vị trí trống (chú ý: ký hiệu “x” có nghĩa là không bắt buộc mạo từ)1. We are looking for _______ place to lớn spend ________ night.A. The/the B. A/the
C. A/a D. The/a2. Please turn off ________ lights when you leave ________ room.A. The/the B. A/a
C. The/a D. A/the3. We are looking for people with ________experience.A. The B. A
C. An D. X4. Would you pass me ________ salt, please?
A. A B. The
C. An D. X5. Can you show me ________way lớn ________station?
A. The/the B. A/a
C. The/a D. A/the6. She has read ________interesting book.A. A B. An
C. The D. X7. You’ll get ________shock if you touch ________ live wire with that screwdriver.A. An/the B. X/the
C. A/a D. An/the8. Mr. Smith is ________ old customer and ________ honest man.A. An/the B. The/an
C. An/an D. The/the9. ________ youngest boy has just started going to lớn ________ school.A. A/x B. X/the
C. An/x D. The/x10. Do you go to ________ prison lớn visit him?
A. The B. A
C. X D. An

Task 3. Điền a/an hoặc the1. This morning I bought…. Newspaper and ……. Magazine. ……. Newspaper is in my bag but I don’t know where I put…. . Magazine.2. I saw ……accident this morning. ……car crashed into …. . Tree. ………driver of ……car wasn’t hurt but …. . Car was badly damaged.3. There are two cars parked outside:……. . Xanh one and ……. Grey one. ……. . Blue one belongs khổng lồ my neighbors. I don’t know who …. . Owner of…. . Grey one is.4. My friends live in……. Old house in……small village. There is ……. Beautiful garden behind ……. . House. I would like to have……garden lượt thích this.5. This house is very nice. Has it got ……. Garden?

Task 4. Điền a/an hoặc the1. It’s a beautiful day. Let’s sit in……. . Garden.2. Can you recommend ……. . Good restaurant?3. We had dinner in……. Most expensive restaurant in town4. There isn’t ………. Airport near where I live. ……. Nearest airport is 70 miles away.5. “Are you going away next week?” – “No, …. . Week after next”

Chúng tôi hi vọng rằng những tin tức trên sẽ giúp đỡ bạn hiểu chính xác về mạo từ và minh bạch được cách dùng a/an/the. Bởi vậy chỉ trong khoảng vài phút bạn đã có thể giải bài tập trên nhưng mà không đề nghị sự trợ giúp của ai. Tuy nhiên, giả dụ bạn còn có thắc mắc về dịch thuật tiếng Anh, hãy tương tác với cửa hàng chúng tôi ngay để được hỗ trợ sớm nhất bao gồm thể.

Liên hệ với chuyên gia khi bắt buộc hỗ trợ

Quý quý khách cũng rất có thể liên hệ cùng với các chuyên gia dịch thuật tiếng Anh của shop chúng tôi khi cần cung cấp theo các thông tin sau

Bước 2: Gửi phiên bản scan tư liệu (hoặc hình chụp hóa học lượng: không xẩy ra cong vênh giữa phần trên cùng phần dưới của tài liệu) theo các định dạng PDF, Word, JPG vào email info

Không thể từ chối rằng, bọn họ luôn buộc phải dùng tới những mạo từ bỏ a, an, the trong số câu tiếp xúc tiếng Anh hàng ngày. Số đông mạo từ bỏ này được chia thành hai team mạo từ xác định và mạo từ ko xác định. Để hiểu hơn giải pháp dùng mạo từ giờ Anh, nhanlucnhanvan.edu.vn vẫn tổng vừa lòng lại hơn 200 thắc mắc trắc nhiệm với điền từ trong bài tập mạo từ dưới đây. Hãy làm thử ngay và đối chiếu với đáp đán chính xác sau đó nhé!


*

Mạo tự là gì? tiếng Anh gọi là Article(s) bao hàm 3 mạo từ bao gồm là: a, an và the

Mục đích sử dụng

Mạo trường đoản cú “The” được sử dụng với danh tự xác định, toàn bộ cơ thể nói và tín đồ nghe số đông biết danh từ được nói tới là đối tượng người dùng nào. Ví dụ, có tương đối nhiều cửa sổ trên quả đât nhưng ví như ai đó nói với bạn “close the window” thì các bạn biết rõ đó là chiếc hành lang cửa số nào.

Mạo từ “A”, “An” được dùng với danh từ không xác định, người nói đề cập với một danh tự chung, không xác định.

*


Các nội dung bài viết không thể quăng quật lỡ
Mạo trường đoản cú a an the: kiến thức từ A-Z (có ảnh minh họa dễ nhớ)


Chú ý: lúc nào không sử dụng mạo tự trong giờ đồng hồ Anh


200 bài xích tập mệnh đề dục tình có tinh lọc (thực hành ngay)


Bài tập trắc nghiệm về mạo tự a, an, the tất cả đáp đán

Gồm 80 câu trắc nghiệm cơ bản, với 50 câu vừa và thấp nâng cao.

*

Bài 1: Chọn đáp án đúng (Trình độ: Cơ bản)

Does she bring ________________ umbrella?

A. A

B. An

C. The

Are you looking for________________ job?

A. A

B. An

C. The

I checked_________email twice.

A. A

B. An

C. The

Could I have_____cup of tea, please?

A. A

B. An

C. The

He was born into______poor family.

A. A

B. An

C. The

He will be back in _____hour.

A. A

B. An

C. The

Have you been to____Moon?

A. A

B. An

C. The

I would lượt thích to talk to one of____managers.

A. A

B. An

C. The

What_____beautiful river!

A. A

B. An

C. The

What_____lovely dress!

A. A

B. An

C. The

I have_____cat

A. A

B. An

C. The

Are you looking for____remote?

A. A

B. An

C. The

I want to lớn go to_____beach.

A. A

B. An

C. The

There are many mice in____house.

A. A

B. An

C. The

Can you turn off____television, please?

A. A

B. An

C. The

We had___ meal in a restaurant.

A. A

B. An

C. The

Thank you. That was____very nice dinner.

A. A

B. An

C. The

We might be able khổng lồ catch____last train if we hurried.

A. A

B. An

C. The

We lived at___third house from the supermarket.

A. A

B. An

C. The

My mom has____interesting novel.

A. A

B. An

C. The

It was____best film I had ever watched.

A. A

B. An

C. The

I saw____boy on the street last night

A. A

B. An

C. The

Do you think I should go to____police

A. A

B. An

C. The

Have you been in____capital đô thị of Vietnam

A. A

B. An

C. The

____old are often hard in their moving.

A. A

B. An

C. The

My mom often goes khổng lồ work in____morning

A. A

B. An

C. The

He has been working for____ whole hour.

A. A

B. An

C. The

Vietnam is____united country.

A. A

B. An

C. The

My brother and I have____same màu sắc eyes.

A. A

B. An

C. The

We were invited to____ amazing dinner yesterday.

A. A

B. An

C. The

We will take____ trip that we are waiting for a long time.

A. A

B. An

C. The

I saw____horrible accident last week.

A. A

B. An

C. The

It is such____interesting movie.

A. A

B. An

C. The

____film is so interesting that I’ve seen it many times.

A. A

B. An

C. The

_____chair that you are sitting in is broken.

A. A

B. An

C. The

The doctor left____hospital for lunch

A. A

B. An

C. The

Would you pass me____salt, please?

A. A

B. An

C. The

Can you show me the way to____station?

A. A

B. An

C. The

She has read_____interesting book.

A. A

B. An

C. The

Do you go to_____hospital to visit him?

A. A

B. An

C. The

My mom thinks that this is______expensive store.

A. A

B. An

C. The

He works four days____week.

A. A

B. An

C. The

Mrs. Minh went to____school to lớn meet her son’s teacher.

A. A

B. An

C. The

The workmen went to_____church lớn repair the roof.

A. A

B. An

C. The

Hank went to_____prison khổng lồ meet her brother.

A. A

B. An

C. The

We live in_____big house in the middle of the village.

A. A

B. An

C. The

After dinner, we went for a walk by____sea

A. A

B. An

C. The

Ottawa is____capital of Canada

A. A

B. An

C. The

It was____beautiful day.

A. A

B. An

C. The

Life is not easy for_____unemployed.

A. A

B. An

C. The

Many people were killed in____accident yesterday.

A. A

B. An

C. The

Lucy has spent her life caring for_____sick.

A. A

B. An

C. The

I lay down on_____ground at the park.

A. A

B. An

C. The

Did you have____nice holiday?

A. A

B. An

C. The

Parking is very difficult in_____city centre.

A. A

B. An

C. The

There isn’t_____airport near where I live.

A. A

B. An

C. The

Kim is_____sailor

A. A

B. An

C. The

We went out for____meal last night

A. A

B. An

C. The

____restaurant we went khổng lồ last night was excellent.

A. A

B. An

C. The

The computer has changed____way we live.

A. A

B. An

C. The

Excuse me, where is____bus station?

A. A

B. An

C. The

I have_____problem. Can you have me?

A. A

B. An

C. The

Joe Biden is the President of____United States.

A. A

B. An

C. The

He never listens to_____radio.

A. A

B. An

C. The

Please turn off____lights when you leave the room.

A. A

B. An

C. The

I was given____beautiful dress on my birthday by my mom.

A. A

B. An

C. The

Jimmy’s father bought him____bicycle that he had wanted for his birthday.

A. A

B. An

C. The

please give me____cup of tea with cream & less sugar.

A. A

B. An

C. The

Most of___students are gathering in the schoolyard

A. A

B. An

C. The

Have you been in____capital đô thị of America?

A. A

B. An

C. The

All pupils must obey____rules

A. A

B. An

C. The

Annie wanted____new dress for her birthday.

A. A

B. An

C. The

All students must obey___rules

A. A

B. An

C. The

There was___huge crowd of people on the street.

Xem thêm: Tiểu Sử Diễn Viên Trọng Nhân Kể Chuyện Từ Mỹ Về Việt Nam Đóng Phim

A. A

B. An

C. The

Violet talked for____hour about her vacation.

A. A

B. An

C. The

_____rich should bởi more to help the poor.

A. A

B. An

C. The

What’s____highest mountain on earth?

A. A

B. An

C. The

I’m not very hungry. I had____huge breakfast this morning.

A. A

B. An

C. The

He was____unprofessional musician.

A. A

B. An

C. The

They crossed___ Pacific ocean by boat.

A. A

B. An

C. The

Bài 2: Chọn câu trả lời đúng để điền vào địa điểm trống (chú ý: cam kết hiệu “x” tức là không đề xuất mạo từ) - Trình độ: Trung bình, nâng cao

Shakespeare was___great dramatist.

A. A

B. An

C. The

D. X

____beef we had for dinner last night was excellent.

A. A

B. An

C. The

D. X

Everyone has problems in____life.

A. A

B. An

C. The

D. X

I have completed my research about______geography of transport systems.

A. A

B. An

C. The

D. X

Anna is wearing___gold necklace today. It is made of____gold.

A. A/x

B. An/the

C. The/a

D. X/the

___word to___wise is___sufficient

A. A/the/x

B. An/the/x

C. The/a/a

D. X/the/the

___ capital đô thị of Spain, Madrid, is to____north of Seville

A. A/x

B. An/the

C. The/a

D. The/the

___Balearic Islands lie to____south of Spain.

A. A/x

B. An/the

C. The/a

D. The/the

On Sunday we decided to go to___beach by___train

A. A/x

B. An/the

C. The/x

D. The/the

The minister has promised khổng lồ build more____airports.

A. A

B. An

C. The

D. X

Anna has got____ripe watermelons in her garden.

A. A

B. An

C. The

D. X

Saul is going on____holiday. Give him______call as soon as you can.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

____leaves are green because of ____chlorophyll.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/x

The man was wearing ______blue & ____yellow wool hat.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

I had _____very bad night; I didn’t sleep____wink.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

She is____vegetarian; you won’t get____meat at his house.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

I hope you have____lovely time and____ good weather

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

I have____headache and____sore throat.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

If you go by____train you can have quite____interesting journey.

A. X/an

B. An/the

C. A/a

D. The/the

I have____little money left; let’s have some fun in___party.

A. A/x

B. An/the

C. A/the

D. The/the

____Darkness doesn’t worry___cats

A. A/x

B. An/the

C. X/x

D. The/the

On___Sundays my father stays in___bed till eleven o’clock

A. A/x

B. X/x

C. A/a

D. The/the

During___meal he talks about___job he has been doing.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

You can"t read every single line of ___reading passages and then answer ____questions

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

all____ workers will need to adapt as their occupations evolve alongside increasingly____ capable machines.

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

____way telecoms salespeople work is through personal và frequent liên hệ with clients, using ____benefit of experience lớn assess a situation

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

___sun gives__earth light and heat.

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/x

Christopher Columbus was probably _____first lớn take___ cacao beans from the New World khổng lồ Europe in around 1502.

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/x

___Spanish explorer Hernando Cortez went to lớn America in 1519 to lớn visit ____Mexican emperor Montezuma.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

To sweeten ___drink, Europeans added sugar to lớn ___cacao drink.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

____United States imports most of the chocolate in the world, but ___Swiss eat the most chocolate per person.

A. A/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

___Cocoa và dark chocolate are believed to lớn help prevent ____heart attacks

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/the

____ingredient in chocolate is poisonous to___dogs, cats, parrots, small rodents, & some livestock.

A. X/x

B. An/the

C. An/x

D. The/the

Our family goes to lớn ____beautiful church in ____Guanajuato

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/the

Violet goes to lớn ____grocery store khổng lồ buy all the parts she needs lớn make ____cake.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/a

They went khổng lồ ___library and Shaun did ___lot of reading about subjects that he was interested in

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/a

Nikolas stomped into ___kitchen & put his books down on ___table.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/the

Many people say that ___British, Italian, and Spanish soccer leagues are ___world’s best.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/the

The Eiffel Tower is ___fifth tallest building in ___France.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/x

The ceiling of ___Sistine Chapel was painted by ___artist Michelangelo.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/the

Harry is fond of listening to___radio while John is interesting in watching___TV

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/x

Annie’s hometown was in___south Sea và her father is in____Black Sea.

A. X/x

B. The/the

C. A/x

D. The/x

Where there is___will, there is___way.

A. X/x

B. An/the

C. A/a

D. The/x

____Vietnamese are____hardworking people.

A. X/x

B. An/the

C. A/x

D. The/x

Would you lượt thích to hear___story about___Jewish scientist?

A. A/a

B. An/the

C. A/x

D. The/x

____used razor blade is____useless thing.

A. X/x

B. A/a

C. A/x

D. The/x

We usually go by___train, but today we’re taking___bus

A. X/the

B. An/the

C. A/x

D. The/x

Josh usually go to___church on___Sundays.

A. X/x

B. A/a

C. A/x

D. The/x

Many people hate___violence, but they lượt thích to watch it in___movies.

A. X/x

B. A/a

C. A/x

D. The/x

What’s ___highest mountain on__earth?

A. X/x

B. A/a

C. A/x

D. The/x

Bài tập điền mạo từ a, an, the vào vị trí trống

Gồm bài bác điền vào ô trong câu cùng điền vào ô trống trong đoạn văn

Bài 3: điền mạo từ tương thích “a/an/the” vào khu vực trống (điền x nếu vứt trống)

____ earth moves around ____ sun.

Mount Everest is ____ highest peak in ____ world.

____ Banyan is ____ kind of fig tree.

My sister is ____ better dancer than ____ singer.

Pete can play ____ guitar very well.

Let’s go khổng lồ ____Paris next summer. That đô thị is amazing.

This boy is my friend. His name is ____Andy

I need khổng lồ buy____new phone.

Taiwan is____largest island of____Republic of China.

I often have to go on business twice____month so I don’t have much time for my family.

There are many tourists visiting ____museum tomorrow so we should enhance ____ security of this area.

Jessie is ____name of the dog I just adopted. It is ____ Alaskan dog so it has very smooth fur.

Alice has prepared ____special performance to celebrate ____ new school year.

____ pair of lovers enjoying a romantic evening on ____ yacht.

I just saw____opossum in the tree.

It only costs____euro.

I have never been to ____ Netherlands.

____Japanese invented ____ new kind of robot.

I only have ____ hour for lunch

Jimmy wants to go to____cinema on Sunday.

I know____man who sells peanuts at____railway station.

I hired____cab to lớn go to ____airport.

Spring is____best season of____year.

All____books on____top of the shelf belong lớn me.

The game has come to____end.

Sheldon is____honest man

Will you take____picture of us?

____huge building turned lớn dust due to____earthquake.

Charles Babbage is considered as ____father of computers.

____Pacific Ocean is one of ____five oceans of ____ world.

You are____apple of my eye

Howard will take____train from____next stop.

Harry always wants khổng lồ have ____ biggest portion.

Her new dress is made of ____very soft wool.

Take your feet off____table, please!

I need____new calculator. This one is broken.

____rest of____party were soon on foot.

He must put ____end to it at once.

Honest men speak____truth.

What did you bởi vì with ____money I lent you?

He is going out with____Japanese girl.

It is ____ pleasure to lớn do____business with such____efficient organization.

He said that he had had ____ interesting book but that it had been burnt in ____ fire

I had____terrible headache last night.

Honesty is____ornament of____person.

We have to lớn find out____truth of the matter.

____ego is____biggest enemy of success.

No one can weigh____mother’s love.

He has____amazing sense of humor.

Could you open____door, please?

Bài 4: Điền mạo từ tương thích vào ô trống trong đoạn văn

Đoạn 1: (1-10)

Alice opened ____ door & found that it led into ____ small passage, not much larger than ____ rat-hole: she knelt down & looked along ____ passage into the loveliest garden you ever saw. How she longed to lớn get out of that dark hall, và wander about among those beds of ____ bright flowers and those cool fountains, but she could not even get her head through ____ doorway; “and even if my head would go through,” thought poor Alice, “It would be of ____ very little use without my shoulders. Oh, how I wish I could shut up lượt thích ____ telescope! I think I could, if I only know how to lớn begin”. For, you see, so many out-of-the-way things had happened lately, that Alice had begun lớn think that ____ very few things indeed were really ____ impossible.

Đoạn 2:(11-25)

Poor Pinocchio ran quickly to lớn ____fireplace, where ____ saucepan was boiling and was going to take off ____lid to see what was in it, but____saucepan was only painted on the wall. You can imagine his feelings. His nose, which was already long, became longer by at least ____ three inches

He then began to lớn run about ____ room, searching in ____ drawers & in every imaginable place, in hopes of finding ____bit of bread. If it was only a bit of dry bread, ____crust, ____bone left by ____dog, a little moldy pudding of Indian corn,____fish bone, ____cherry stone____infact, ____anything that he could gnaw. But he could find nothing, nothing at all, absolutely____ nothing.